15.4 C
İstanbul
Perşembe, Mayıs 9, 2024

Yıldız Hareketi Merkeziyetsiz Haber Ajansı Projesi DNA için ilk adımları attı.

Okumadan geçme!

Yıldız Hareketi demokrasinin vazgeçilmez öğesi olarak gördüğü özgür basın sorununa çözüm olarak geliştirdiği Merkeziyetsiz Haber Ajansı DNA (Decentralized News Agency) projesini ilan etti.

Uzun süredir Yıldız Hareketi kadrolarının üzerinde çalıştığı ve teknolojik bir çözüm üzerinde mutabık kaldığı DNA projesi için bir telegram kanalı kuruldu. Telegram üzerinden vatandaş haberciliği ile elde edilen haber içeriklerinin paylaşılarak yayın hayatını başlatan DNA Projesi için 100.000 kanal üyesi oluştuğunda Mobil uygulamanın yayınlanması hedefleniyor.

Mobil uygulamanın habercilik alanında devrim niteliğinde özellikler ile geleceği belirtilirken, sürecin hızla ilerlemesi için toplumsal talebin oluşturulması , aynı zamanda öncü kullanıcıların bu sürece uygun şekilde organize edilmesinin önemi üzerinde duruluyor. DNA Telegram Kanalına katılım linki : https://t.me/dnaint

Demokratik gelişimini tamamlayamayan toplumların bu süreçleri iç ve dış otoritelerin ve güç odaklarının kötü niyetli müdahaleleri ve manipülasyonları ile daha çok sekteye uğruyor. Ülkemizde, basın zaman zaman mafya veya iş adamlarının etkisi altına girerken, kimi basın organları da yabancı güç ve sermaye odakları ve devletlerin etkisi altında yayıncılık yaparak tek yönlü haber yapmak sureti ile algı operasyonlarının elverişli bir mekanizması haline de dönüşebiliyor.

Toplumun her alanda bağımsız ve özgür haber alma hakkını temin etmek, medyanın üzerindeki otorite ve patronaj sorununu kaldırarak haberin kaynağından direkt olarak vatandaşa ulaşmasını sağlamak DNA projesinin temel olarak odaklandığı nokta olarak açıklanıyor.

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler