19 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Kral mı? Son Kral mı?

Okumadan geçme!

İngiltere’de Kraliçe II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi sonrası tahta Kral III. Charles geçti.

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül’de Balmoral Kalesi’nde ailesinin yanında 96 yaşında hayatını kaybetti. Geçen yıl nisan ayında eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in ölümü ile sarsılan Kraliçe’nin 1 yıl sonra vefat etmesi İngiltere için büyük bir değişimin habercisi olmakla kalmıyor, sessiz ve yumuşak bir güç olarak İngiltere’yi gözeten bu iki hanedan üyesinin ardından geçmişe dair birçok konunun gündeme gelmesini sağlayacağa benziyor.

Vefatın ardından, tahtın 1 numaralı varisi olan oğlu Charles tahta geçen isim oldu ve Kral III. Charles adını aldı. 73 yaşında olan Kral III. Charles’ın tahta gelişi ile II. Elizabeth’in tahta gelişi arasında her açıdan çok büyük farklar var. İngiltere’nin kurumsal yapısı içinde 73 yıldır baş edilmesi zor birçok olayın sorumlusu olan ve annesi II. Elizabeth gibi boş bir sayfa üzerine yazılacak sempatik bir hikayesi olmayan yeni kral varlığı ile her zaman tartışılacak geçmişe dair birçok konunun ve sansasyonel ilişkiler ağının gündeme gelmesine sebep olacak gibi görülüyor.

Yaşı sebebi ile annesi Kraliçe II. Elizabeth kadar uzun bir süre ülkenin başında kalması ihtimali bulunmayan Kral III. Charles’ın tartışmalı hayatının ve gündeme taşıyacağı yeni olası tartışmaların ardından monarşinin İngiltere açısından tartışmaya açılması mümkün olsa da İngiltere’nin kurumsal yapısı ve devlet geleneği zayıflamadan bu konuda önemli bir değişiklik gerçekleşmesi olası görünmüyor.

2016 yapımı The Crown dizisinin The Crown’ın 6. sezonunun yapımı, Kraliçe’nin ölümünün ardından durduruldu. Mevcut 4 sezonu izlenebilir halde yayında olan dizinin 5. sezonunun da çok yakında izleyiciler ile buluşacağı ilan edilmişti.

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler