20.2 C
İstanbul
Çarşamba, Nisan 17, 2024

Eğitim Fikir Kümeleri kuruluş toplantısı yapıldı.

Okumadan geçme!

Yıldız Hareketi’nin toplumsal sinerjiyi ve demokrasi bilincini yükseltmek amacı ile temel birimi olarak kabul ettiği Fikir Kümelerinin ilki olan Eğitim Fikir Kümeleri için ilk adım bugün atıldı.

Clubhouse ortamında Yıldız Hareketi bünyesinde yapılan ilk toplantıya ait rapor aşağıdaki gibidir.

EĞİTİM FİKİR KÜMELERİ
KURULUŞ TOPLANTISI RAPORU

09.03.2022 tarihinde saat 12:00-13.13 saatleri arasında sesli iletişim uygulaması üzerinden yapılan Yıldız Hareketi Eğitim Kümesi kuruluş toplantısı gerçekleştirilmiştir.

İlk eğitim kümesi olarak temel amaç diğer alt eğitim kümlerini var etmek ve bir başlangıç noktası oluşturmaktır. Toplantıya katılan gönüllüler tarafından 6 kişilik eğitim kümesi üyeleri şu şekildedir ;

1-Meltem Yıldırım-Öğretmen-Lider

2-Yıldır Arslan- Öğretmen

3- – Öğretmen- Sözcü

4-Şenol Gökner – Mimar

5- Levent Türkavcı-Mühendis

6-Sevda Aslan–Üye

Alınan ortak karar gereği 5 oy ile Meltem Yıldırım Lider, ** Sözcü olarak seçilmiştir. Lider ve sözcülük unvanları dönüşümlü olarak devam etmekle birlikte grup içerisindeki üyelerin seçimi ile belirlenecektir. Görev  süreleri 15 gün olacaktır.15 gün sonunda seçimler yenilenecektir. Yeni eğitimci kişilerin sürece dahil olması ile birlikte kümede yer alan ve mesleği eğitimle ilişkili olmayan kişiler kümeden ayrılarak uzmanlık alanları olan kümelerde görev almak üzere çalışmalarına devam edecektir.

Eğitim kümesi çalışmalarını haftalık olarak online toplantılar üzerinden üyelerin gündem maddelerini lidere iletmesi ve ortak gündem maddeleri üzerinden etkin çalışma yapılması planlanmaktadır. Temel eğitim düzeyinde ; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim ve meslek grupları ile sürekli eğitim sürecini ele almak üzere eğitim sürecinde bulunan tüm bireyleri kapsayan bir planlama hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Yeni toplantı tarihi tüm üyelerin katılımını sağlamak üzere liderin planlaması ile haftada bir olacak şekilde belirlenecektir.

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler