18.2 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Rusya Milletvekillerinden Putin’e İstifa Çağrısı

Okumadan geçme!

Moskova ve St. Petersburg’dan düzinelerce milletvekili, Pazartesi günü yayınlanan bir açık mektupta Devlet Başkanı Vladimir Putin’i istifaya çağırdı.

Rusya Cumhurbaşkanına görevden istifa çağrısı, bu hafta sonu yapılan yerel ve bölgesel seçimlerde oylara hile karıştırılacağı iddialarının yanı sıra Moskova’nın Ukrayna’yı işgali için şimdiye kadarki en büyük gerilemeye işaret eden Kiev güçlerinin büyük bir ilerlemesi sırasında geldi.

Çağrıyı imzalayanlar ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra çıkarılan ve neredeyse tüm savaş karşıtı muhalefeti yasaklayan yasalar uyarınca cezalandırılma riskine girdiler.

St. Petersburg’un Semyonovsky bölgesi milletvekili Ksenia Torstrem’in Twitter’da paylaştığı çağrı mektubunda, “Başkan Putin’in eylemleri Rusya’nın ve vatandaşlarının geleceğine zarar veriyor” yazıyor.

Başlangıçta 19 milletvekili tarafından imzalanan bildiri, “Vladimir Putin’in Rusya Federasyonu Başkanlığı görevinden istifasını talep ediyoruz” diye devam ediyor.

Torstrem’e göre, Pazartesi günü dilekçeyi 84 kişi daha imzaladı.

Torstrem, “84 imza daha alındı, şimdi onları kontrol edeceğiz” diye yazdı.

Bağımsız seçim gözlemcisi Golos, Rusya’nın yerel ve bölgesel seçimlerinde Kremlin yanlısı adayların sahayı silip süpürmesinin ardından, düzinelerce sandıkta oy satın alma olduğunu ve oyların yanlış kaydedildiğini bildirdi.

Bu arada, kuzeydoğu Kharkiv bölgesindeki Ukrayna güçleri, Moskova tarafından işgal edilen yaklaşık 3.000 kilometrekarelik alanı geri aldı.

Milletvekillerinden Putin’i görevden alma çağrıları, ilk olarak, St. Petersburg’un Smolninskoye bölgesinden bir milletvekili olan Dmitry Palyuga’nın Duma’yı cumhurbaşkanını Ukrayna’yı işgali nedeniyle vatana ihanet suçlamasıyla yargılamaya çağırmasının ardından ortaya çıktı.

Palyuga, Rus ordusunu “itibarsızlaştırma” suçlamasıyla polis karakoluna çağrıldı, ancak daha sonra serbest bırakıldı.

Haber: The Moscow Times

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler