20.4 C
İstanbul
Salı, Nisan 23, 2024

Tekno Demokrasi Uygulaması TEDApp nedir?

Okumadan geçme!

DEMOKRASİMİZE TEKNOLOJİ GÜNCELLEMESİ GELİYOR.

Temsili demokrasi, gelişen ve büyüyen toplumların karmaşık bir yapıya dönüşmesi sebebi ile, birlikte karar verilmesi gereken konulara her bireyin doğrudan katılımıyla karar verilmesinin zor olması fikri üzerinden geliştirilmiştir. Doğrudan demokrasinin olmadığı ülkelerde sistem hızla insanlar tarafından manipüle edilmekte ve kusurlu bir demokrasi uygulaması oluşmaktadır. 2021 itibari ile teknolojimiz artık tüm vatandaşlarının katılımı ile sağlanacak demokratik ortamı inşa edebilecek seviyeye yükselmiştir. Ayrıca modern dünyada ihtiyaçlar ve hizmetler çeşitlenmiş ve karmaşıklaşmış, ülkeleri yönetmek 5 yılda bir temsilci seçip tüm yetkileri bu kişilere vererek mümkün olmaktan çok uzak bir noktaya ulaşmıştır.

Temsili Demokrasi aslında bir geçiş sürecidir. Türkiye Tekno Demokrasi ile demokraside bir ilki gerçekleştirerek atılım yapabilir.

Toplumun kötü niyete karşı örgütlenmesinde ve toplumun katmanları arasından seçilmiş veya atanmış yöneticilerine taleplerin, uyarıların, projelerin, fikirlerin aktarılmasında Tekno demokrasi uygulaması dünya çapında bir başarı ve örneklenme potansiyeli vaat etmektedir. Tekno Demokrasi toplumsal seviyedeki öğrenilmiş çaresizliğimizi; desteklenen, ödüllendirilen potansiyellerimizi hep birlikte keşfetmeye sürükleyen başarılı bir örgütlü toplum deneyimine dönüştürmeyi vaat etmektedir.

Peki sistem nasıl çalışıyor?

Tekno Demokrasi sosyal medya uygulamalarını kullanarak teknoloji ile temasını ve hakimiyetini yüksek bir seviyeye taşıyan toplumumuza, bir sosyal medya uygulaması kadar kolay ve eğlenceli bir ara yüzle geliyor. Profesyonel Vatandaşlık kavramı Tekno Demokrasi programı ile hayatımızdaki yerini alıyor. Anayasada tanımlı vatandaşlık görevlerimizden ayrı olarak karmaşıklaşan toplum ihtiyaçları ve klasik yöntemlerle yönetilmesi bir hayli zor ve belki de imkansız olan birçok görev, ilgili bölgedeki vatandaşların katılımı için bu programdan ilan ediliyor. Kişisel olarak uygunluk sağladığınız görevler sistem tarafından sizler için onaylandığında cep telefonunuz ile rahatlıkla gerçekleştirip sonuçlandırabileceğiniz görevlerle sizde bir profesyonel vatandaş kategorisinde kendiniz ve toplumumuz için ekstra faydalar oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Bu görevler size en yakın çocuk parkındaki ekipmanların durumunu veya gün içindeki rast gele bir kaç saatteki güvenlik durumunu denetlemekten, sokağınızdaki ilk okulun aylık bütçesini ve harcamalarını incelemeye, profesyonel alanınıza göre bir inşaatın iş güvenliği denetimine kadar farklı alanlarda olabilir. Artık bölgenizdeki yerel yönetimin bütçesinin hangi alanlarda ne kadar harcanması gerektiği konusuna yapılacak oylama ile temsil yetkisi verdiğiniz meclis üyeleri değil vatandaş olarak siz karar verebilirsiniz. Ayrıca her profesyonel meslek kendi içinde daha etkin bir yapılanmaya teşvik ediliyor. Meslek odaları, mahalle ölçeğinden kent ölçeğine sorumluluk alanlarına ayrılıyor. Aktif sivil toplum görev-ödül sistemi üzerinden destekleniyor.

Tekno Demokrasi Programında en alt seviyeden başlayarak gerçekleştirilen her görev bir sonraki görevin yeterlilik kilidini açıyor. Birden fazla kişi tarafından suiistimal edilemez şekilde bir tür blokchain teknolojisinin merkeziyetsiz teyit mekanizması gibi yerine getirilen görevler yapay zeka tarafından kendi içinde değerlendirilirken, bir yandan da sistemin kendi içinden çıkardığı kademe yöneticileri tarafından da teyit ediliyor. Her başarılan görev topluma sağladığı fayda ölçüsünde görevi yapan profesyonel vatandaşa da bir fayda sağlamayı vaat ediyor. Bu biriken görev puanlarınızla tercihinize göre belirlenen zaman aralıklarında size takdim edilecek bir görev ücreti, vergi indirimi veya 15 günlük bir yaz tatili hediyesi vb. olabiliyor. Toplumunun demokrasiye en üst seviyede katılımını hedefleyen Tekno Demokrasi Projesi bu yanı ile totaliter rejimlerin karşısında vatandaşın var olmak için sırtını yaslayacağı yegane demokratik destek unsuru olmayı hedefliyor.

Tekno Demokrasi projesinin uygulanabilmesi için öncü kadroların yetiştirilmesi ve organize olması görevi ise Yıldız Hareketinde. Yıldız Hareketi Fikir Kümeleri kurarak ülkemizin problemlerini tespit edip çözüm önerileri oluşturarak bir problemler – çözümler veri tabanı oluştururken bir yandan da toplumun temeline problemlerden şikayet etmek yerine sorunu tanımlayıp çözme alışkanlığını yayıyor.

Özetle Tekno Demokrasi nedir?

Tekno Demokrasi bir doğrudan demokrasi uygulamasıdır.

Tekno Demokraside online olarak sürekli farklı ölçeklerde referandumlar olacak, hemen her konuda kararları halk verecektir. Referandumlar konudan etkilenenlerin katılımı ile yapılacaktır.

Tekno Demokraside halk kendi önceliklerini belirleyecektir, bunları finanse edecek ve devlet kurumlarını Profesyonel Vatandaş kimliği ile kendi denetleyecektir.

Tekno demokrasi sistemi değil sistemin çalışma şeklini ve sistemdeki insan kaynağını değiştirmek üzere kurgulanmıştır.

Tekno demokrasi, demokrasi için bir uygulama yöntemi güncellemesidir.

Tekno demokrasi suiistimal edilemez bir sistem, hedef gösterilemez bir anonim denetim mekanizması, ve eşsiz bir demokrasiye katılım imkanı vermektedir.

Tekno Demokrasi bildiğimiz bütün doğruları uygulama ortak akıl ve katılım ile bilmediğimiz doğruları da keşfetme projesidir.
Türkiye bu uygulama ile tüm dünyaya örnek olacak ve dünyadaki yönetim alışkanlıklarını değiştirerek diğer toplumlarında kendi kaderini çizmesini sağlayacaktır.

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler