15.8 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye, Çin Liderliğindeki ŞİÖ’ne Katılan İlk NATO Üyesi Olmak İstiyor!

Okumadan geçme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu’daki dost ülkelerle ittifaklar kurmaya çalışırken, Türkiye Çin liderliğindeki Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyelik istiyor.

Erdoğan, duyuruyu Cuma günü Özbekistan’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil olmak üzere liderlerle temaslarda bulunduğu ŞİÖ zirvesine katıldıktan sonra yaptı. Bu teklif, Türkiye’yi Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün bloğa katılan ilk üyesi yapacak.

Türk devlet haber ajansı Anadolu’ya göre, zirvenin düzenlendiği Semerkant kentinde gazetecilere konuşan Erdoğan, ŞİÖ hakkında “Bu adımla birlikte bu ülkelerle ilişkimiz çok daha farklı bir konuma taşınacak” dedi.

Kaynaklara göre Erdoğan’ın Türkiye’nin ŞİÖ’ye katılma potansiyeli konusundaki sözleri, Erdoğan’ın bu haftaki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının ardından Washington’da ABD Başkanı Joe Biden ile bire bir görüşmeyi istediği, ancak henüz sağlayamadığı sırada geldi. İkili, NY’deki BM toplantısında hala bir araya gelebilir.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-17/turkey-seeks-china-led-bloc-membership-in-threat-to-nato-allies?leadSource=uverify%20wall

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler