13.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Temsili demokrasinin uygulama hataları ve suiistimal edilebilir yapısı sebebi ile ortaya çıkan olumsuzluklar

Okumadan geçme!

Problem Tespiti:Temsili demokrasinin uygulama hataları ve suiistimal edilebilir yapısı sebebi ile ortaya çıkan olumsuzluklar

Problem Detayı: Temsili demokrasi, gelişen ve büyüyen toplumların karmaşık bir yapıya dönüşmesi sebebi ile, birlikte karar verilmesi gereken konulara her bireyin doğrudan katılımıyla karar verilmesinin zor olması fikri üzerinden geliştirilmiştir. Doğrudan demokrasinin olmadığı ülkelerde sistem hızla insanlar tarafından manipüle edilmekte ve kusurlu bir demokrasi uygulaması oluşmaktadır. 2021 itibari ile teknolojimiz artık tüm vatandaşlarının katılımı ile sağlanacak demokratik ortamı inşa edebilecek seviyeye yükselmiştir. Ayrıca modern dünyada ihtiyaçlar ve hizmetler çeşitlenmiş ve karmaşıklaşmış, ülkeleri yönetmek 5 yılda bir temsilci seçip tüm yetkileri bu kişilere vererek mümkün olmaktan çok uzak bir noktaya ulaşmıştır.

Çözüm Önerisi: Tekno Demokrasi Projesi Toplumun kötü niyete karşı örgütlenmesinde ve toplumun katmanları arasından seçilmiş veya atanmış yöneticilerine taleplerin, uyarıların, projelerin, fikirlerin aktarılmasında Tekno demokrasi uygulaması dünya çapında bir başarı ve örneklenme potansiyeli vaat etmektedir. Tekno Demokrasi toplumsal seviyedeki öğrenilmiş çaresizliğimizi; desteklenen, ödüllendirilen potansiyellerimizi hep birlikte keşfetmeye sürükleyen başarılı bir örgütlü toplum deneyimine dönüştürmeyi vaat etmektedir.

Lisans Sahibi : Şenol GÖKNER
Lisans Numarası :20210715-TR-G-01

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler