19 C
İstanbul
Salı, Nisan 16, 2024

Devlet kurumlarında Liyakat dışında kriterlere göre atamalar yapılması, devlet kadrolarında yetersizlik, performans düşüklüğü ve keyfilik sorunu

Okumadan geçme!

Problem Tespiti: Devlet kurumlarında Liyakat dışında kriterlere göre atamalar yapılması, Devlet kadrolarında yetersizlik, performans düşüklüğü ve keyfilik sorunu

Problem Detayı: Özel sektördeki başarının altında yatan ilke liyakat sahibi insanların doğru pozisyonlarda istihdam edilmesidir. Türkiye halkları olarak seçimlerde duygusal davranıyor, bin bir zorlukla kurulan ve en değerli, en büyük organizasyonumuz olan Devleti yöneten kadroları yanlış kriterlere göre seçiyoruz. Onların bizi söylemleri veya ürettikleri mağduriyet tiyatroları ile duygusal bir zemine çekmesine müsaade ediyor, analitik düşünce ile karar vermekten uzaklaşıyoruz. Siyasilerde bizim yaptığımız hatayı devam ettirerek kendileri gibi liyakatsiz kadroları işe alıyorlar ve sistem sürekli tıkanacak seviyeye getiriyorlar.

Çözüm Önerisi: MİKK Merkezi İnsan Kaynakları Kurumunun Kurulması Yıldız Hareketi olarak eylem planımızdaki en önemli konulardan biri devletin tüm kurumlarında liyakat taraması gerçekleştirmektir. Bu müdahale edilemez merkezi bir kurum tarafından (MİKK) ilk 100 günde yapılacaktır. MİKK ülke yönetiminde profesyonel kadroları görevlendirecek ve sürekli performans değerlendirmesi yapacaktır. MİKK’in kendi kadroları ise sektördeki en deneyimli İnsan Kaynakları Profesyonellerinden kurulacaktır.

1.Merkezi ve Bağımsız bir İnsan Kaynakları Kurumu kurulacaktır.

2.Kurumun kadroları sektördeki en başarılı kişilerden seçilecektir.

3. Kurumun personele sunduğu imkanlar yaptıracağı işle uyumlu olacaktır. Başarı teşvik edilip ödüllendirilecektir.

4.Kurum ülke genelinde tüm kurumların personelleri için bir liyakat taraması gerçekleştirecektir.

5.Liyakat taraması neticesinde, görev yeri ile profesyonel mesleki altyapısı, eğitimi ve tecrübesi uyumlu olan personeller desteklenecek ve konumları teyit edilecek, uyumlu olmayanlar için uygun pozisyonlar önerilecektir.

6. Çalıştığı konuma nepotizm, siyasi yandaşlık, rüşvet vb. yollardan gelenler ile ilgili   gerekli uygulamalar kanunlara uygun olarak hukuk departmanı tarafından yapılacaktır.

Lisans Sahibi : Şenol GÖKNER
Lisans Numarası :20210715-TR-G-02

- Advertisement -spot_img

Daha fazla haber...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -spot_img

Son haberler